Od workshopu přes stáž až po juniorní pozici… aneb jak jsem se stala součástí týmu WAS


 

Možná mě už znáte z našeho firemního Facebooku a Instagramu. Jak jsem se ale vlastně do agentury dostala a co obnáší má práce?
 

Léto 2019 pro mě bylo osudové. Odletěla jsem na 3 týdny do Ameriky vyzkoušet si určitou samostatnost a odloučení od nejbližších. Co náhoda nechtěla, začaly mě sledovat #Holkyzmarketingu na Instagramu a mě napadlo hledat si stáž. Obeslala jsem desítky korporátů i menších firem, abych nedostala žádnou odpověď. Moje představa o marketingové stáži jako ze seriálu (haha :D) se rozplývala.

Mé první setkání s WAS bylo na workshopu o reklamách…

Nedalo mi to a přihlásila jsem se alespoň na workshop o reklamě  v rozhraní business manageru právě od Kristý a Terez z We Are Signature. Slovo dalo slovo a mně bylo jasné, že si sedíme na první dobrou. Jelikož nejsem ani zrovna velký stydlín, šla jsem se po skončení trochu drze zeptat, zda nehledají někoho na stáž. Odpověď byla jasná:

,,Aktuálně stážistu nehledáme, nikoho jsme na stáži zatím neměli, ale tady máš e-mail, ozvi se nám a něco vymyslíme.”

 

A tak jsem za dva týdny přeci jen nastoupila na stáž, jakou jsem si vysnila. Nejvtipnější na celém mém začátku bylo hlavně to, že jsem nechtěla psát. Copy, články, weby. Jednoduše jsem si myslela, že to vůbec neumím a nemůžu to nikdy dělat. Nevzdala jsem to a nyní je hra se slovy jednou z mých nejoblíbenějších částí mé práce. Proto se nebojte zkoušet věci, ve kterých si tolik nevěříte.  Během mé stáže po cca půl roce přišla nabídka na juniorní pozici. Stálo to hodně práce a úsilí. Ať už z mojí strany, ale hlavně ze strany Terez a Kristý, které se mě snažily všechno co nejlépe naučit a vysvětlit. Byl to první půlrok plný otázek, školení, ale taky fuckupů. Například v podobě prvního oficiálního emailu pro klienta, kde se mi povedlo zaměnit jméno. (Teď už je to moje oblíbená vtipná historka.)

Ve WAS jsem už něco málo přes rok, prošla jsem obrovským vývojem po pracovní, ale i osobní stránce. Ikdyž mě spousta lidí od stáže odrazovalo, stálo to za to. Každý někde začínal, proto rozhodně není ostuda nastoupit na stáž místo juniorní pozice. Vyzkoušela jsem si dohromady práci pro více než 10 klientů z různých oborů. S každým z nich byla práce jiná a originální. Vyzkoušela jsem si spoustu odvětví marketingu, což se mi povedlo vytvořit si představu jakou cestou se chci dále v kariéře ubírat. Nesmím opomenout ani super tým lidí, se kterým mám tu čest pracovat.

Náš firemní teambuilding…

Co byla ale rozhodně změna od mých předchozích prací byl home office. Narovinu přiznávám, že to byla jedna z nejnáročnějších věcí. Nikdo vám neurčuje, kdy a jak dlouho máte pracovat. Hlavně ať je úkol hotový a klient spokojený. Píšu to taky proto, že v této době, ve které se nyní nacházíme je home office pro spoustu lidí novinka roku. A snaží  se teď naučit pracovat z domova.
Pro všechny z vás, kterých se to týká mám radu, plánujte. Zkoušejte časová rozmezí, která vám fungují na práci. Používejte lepíky, bloky, barvičky. Vytvořte si vlastní systém podle vlastních potřeb a uvidíte, že vám to půjde snadněji. 

Na homeoffice jsem si zvykla poměrně rychle.

A co je teď vlastně náplní mé práce?

 Primárně vytváření obsahu pro naše skvělé klienty, copywriting, kooperace s grafikem a částečně také práce s reklamou na sociálních sítích.

Chcete patřit mezi nás? Napište na info@wearesignature.cz a třeba budeme kolegové. Budu se těšit na případnou budoucí spolupráci i s vámi. A ti, kteří váháte zda začít svou kariéru právě stáží, rozhodně nečekejte… 

 

Natálie Mayahová
About Natálie Mayahová

Ve We Are Signature jsem junior social media specialista s kreativní myslí a zálibou v/ve psaní. Mimo pracovní dobu jsem knihomol s hlavou v oblacích, který neustále peče dobroty, nebo cestuje.